torsdag den 2. april 2009

Danske kokke, foren jer!

Bjørn Stiedl, udenlandsdansker og forretningsmand, råber de danske kokke op i et håb om, at de vil slå sig sammen for at promovere ordenlige og anstaendige danske raavarer, så vores ellers saa hoeje levefod som Danskere generalt er kendt og anerkendt for i udlandet, ogsaa galeder, naar det kommer til det vi spiser.

”Efter at der er blevet strøet endnu et par Michelinstjerner ud over den danske kokkehimmel, har Danmark cementeret sin rolle som et af de førende lande på den internationale gourmetscene”, lægger Bjørn Stiedl ud.

”Det undrer mig derfor, at man i branchen ikke slår et fælles slag for det den ordenlige og redelige raavare. Man har en eminent mulighed for at saette haelen i overfor pap-kyllinger og daarligt koed.

Desvaerre, lige nu ser det mere ud som om at toprestauranterne har mere travlt med at bekrige hinanden, og de danske medier har travlt med at hænge topkokkene ud som nogle hysteriske og krukkede slavepiskere. Det er desvaerre meget dansk. Istedet skulle man haendre dem som poaa daglig basis gider bringe deres blodtryk op over 200 i perfektionen navn. Som samarbejde om indfoerelsen af den gode raavare” slår Bjørn Stiedl fast.

Bjørn Stiedl fortsætter, ”når man tænker på, at Danmark har et hav af foreninger og interesseorganisationer for alt muligt, så er det da underligt en forening for gourmetrestauranter endnu ikke har set dagens lys. I stedet for at skabe fælles fodslag for branchen som helhed, så har man mere travlt med at kannibalisere på hinandens kundegrundlag, og det er der ingen der vinder noget ved. Og det er altså begrænset hvor mange kuverter der kan sælges til danskere alene. I lyset af den truende recession, så er det da vigtigere end nogensinde før at få etableret nogle retningslinjer for de gode gourmetrestauranter og lave nogle fælles markedsføringsfremstød. Også så man står bedre rustet næste gang de bagstræberiske og jantelovsstyrede fagforeninger får lyst til at hænge den allerhøjeste kogekunst og de mennesker der står bag den ud, som noget dårligt".

Bjørn Stiedl forestiller sig, at brancheforeningen skal promovere de danske gourmetrestauranter over for udenlandske for at faa noget mere effecktive omsaetningen indenfor doerene. Det vil også være relevant at lade brancheforeningen fungere som et værn imod de medier og fagforeninger, som ikke har forståelse for de betingelser, som internationale restauranter på topniveau lever under. Især i den nuværende krise vil dette være yderst vigtigt.

”Gourmetrestauranterne er allerede nu nødt til at begrænse åbningstiderne og i værste fald bliver de nødt til at skære ned på service, råvarernes kvalitet eller den løbende innovation for at få tingene til at hænge sammen i hverdagen.

Endelig er Danmark efter alt for mange år i frikadellens skygge endelig kommet op i gastrononiems superliga, og så er det da fuldstændig galimatias at risikere at sætte hele den udvikling over styr.

Det er på høje tid, at restaurantcheferne for Michelinrestauranterne sætter sig sammen og finder en fælles platform - ikke kun for dem selv, men også for branchen som helhed”, afslutter Bjørn Stiedl.

Ingen kommentarer: